Bekräftelse ?

Människan söker ofta bekräftelse. Ibland från sina nära o kära, ibland från sina arbetskollegor, vissa från sina lärare eller skolkamrater, vissa från sig själv. Bekräftelsen man söker kan se ut på många olika sätt. För en del räcker det med ett ord som tex. bra, kanon, wow, fantastiskt. Men för andra så krävs det mer. Kanske en hel förklaring till varför det man gjort eller sagt var så bra. Eller kanske till och med en belöning så som en klapp på ryggen, en tumme upp, en kram..? De som nöjer sig med bekräftelse från sig själv kan det räcka med att man säger till sig själv att man varit duktig och belönar sig med en chokladkaka eller liknande.

Jag känner en person som direkt han gjort något bra måste med detsamma ringa runt till alla och berätta detta och få bekräftelse från sina nära vänner och släkt. Och efter att alla vet så släpper han inte taget om det bra han gjort o nöjer sig där, utan han tar sen upp ämnet ett par gånger till då man möter honom. Han söker direktbekräftelse och långtidsbekräftelse.
En annan vän jag har fungerar på ett annat vis. Från det att hon gjort något bra så låter hon tiden gå innan hon nämner något, tills man träffar henne. Sen om samtalsämnet handlar om det som hon gjort som är bra så tar hon upp det och får en bekräftelse av en o sen låter hon det ligga. Hon söker Korttidsbekräftelse som ej behöver ligga i.

Fundera på hur du gör? Nöjer du dig med ett bra eller behöver du mer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0